28-årige Michaiel S. Jensen fra Kolding er tilknyttet Vejle Basketball Klub.
Ikke fordi han er god under kurven.
Men fordi han har strøm i fingrene.

Af Flemming Linnebjerg


Klienterne sørger for at prale

– Michaiel S. Jensen havde med egne ord en ganske almindelig barndom i Kolding, hvor der hverken var hokus-pokus eller spirituelle seancer med røgelse osv. i hjemmet.

– Allederede som 10-årig oplevede jeg dog, at jeg kunne et eller andet, uden dog at kunne forklare det, så jeg parkerede det og dyrkede i stedet sport som alle andre. Og fik mig et 10-turs kort til skadestuen som det hører sig til for en frisk knægt, siger han.

Michaiel S. Jensen har arvet sine evner fra sin far, der i mere end 20 år har gjort sig som alternativ behandler, men det er sin sag at gøre noget til sin levevej, som man ikke selv kan forklare.

– Min far fyldte 40 år, inden han gjorde alvor af det. Jeg begyndte på fuld tid for to år siden. Jeg har strøm og energi i fingrene, og jeg mærker en summen i mine fingre, når jeg behandler. Efterhånden gik det op for mig, at jeg kunne noget specielt, siger han, mens han forklarer, at han ikke bruger voldsomme beløb på annoncer og salgsmateriale.

– Jeg praler ikke af det, jeg kan. Det skal mine klienter gøre, hvilket er den bedste reklame, men jeg er meget bevidst om at jeg ikke kan hjælpe alle, hvorfor jeg også af og til siger nej. Jeg kan ikke gå på vandet, som jeg skriver på min hjemmeside. Mit arbejde skal gøre arbejdet i forhold til profilering.

Vi vil jo gerne have en forklaring

Der er ikke meget okkult over Michaiel S. Jensen denne lørdag eftermiddag i Nørremarkshallen i Vejle. Han ligner det, han var engang; en sælger ulasteligt klædt i sorte ruskindssko, mørke jeans, en lyseblå løsthængende skjorte og en mørk jakke. Mange svigermødre ville med røde kinder glæde sig over at have ham ved siden af datteren. Som en almindelig ualmindelig svigersøn.

– Efter handelsskolen var jeg klar til at springe ud som behandler, men det “tillod” min far ikke, hvilket jeg takker ham for i dag. Så fik jeg noget livserfaring, til tider stresset livserfaring, og det er brugbart i mit virke i dag, siger Michaiel S. Jensen, der kom i kontakt med Vejle Basketball Klub via spillende træner Claus L. Hansen.

– Han kom til mig med forskellige problemer, som vi fik styr på, og det er et eksempel på, at mund til mund metoden er den rette i en branche af skepsis og også mange platugler.

Michaiel S. Jensen taler flere gange om at holde benene på jorden. Han er ikke genert. Men ydmyg. Ikke mindst over for egne evner, fordi der ikke findes en forklaring på evnerne.

– Som sælger kunne og skulle jeg argumentere for nogle ting, men det kan jeg ikke nu. Jeg har ingen fine brochurer med lange forklaringer på, hvorfor mine behandlinger virker. Og hvordan den virker. Det er lidt frustrerende, ikke? Vi vil jo gerne have en forklaring på alt, konstaterer Michaiel S. Jensen.

Det unaturlige er syntetisk

Han behandler det meste, dog holder han sig fra folk med cancer, da han ikke forstår sygdommen…

– Jeg har dog været heldig at hjælpe folk med for eksempel rygproblemer. Folk som krøb ind med vanvittige smerter for efter ganske få behandlinger at bevæge sig ubesværet rundt igen. Men jeg lover ikke folk noget, giver aldrig falske forhåbninger, og jeg kræver af mig selv, at der er mærkbar forandring efter kort tid. Helst allerede efter første behandling. Ellers kan og skal jeg ikke forsøge at hjælpe.

Michaiel S. Jensen er årsagsbehandler mere end symtombehandler, og via energien i hænder retter han kroppens ubalance. Eller hjælper naturen på vej, som han siger.

– Der er altså ikke noget farligt, underligt, dystert eller unaturligt ved det her. Det er ikke spooky, men en ældgammel behandlingsform, som vi bare har glemt. I min verden er “varme hænder” langt mere naturlig end en syntetisk pille.

Skepsis afløst af tilfredshed 

Spillerne på Vejle Basketball Klubs 1. divisionshold overfaldt ikke lige frem klubbens nye behandler med det samme. I dag stiller tingene sig anderledes.

Første gang Michaiel S. Jensen stillede i Vejle Basketball Klub havde han to personer på briksen.

Spillende træner Claus L. Hansen, som han kendte i forvejen, samt en spiller mere.

– Nej, der var ikke kø for at komme ind til mig, siger Michaiel S. Jensen med et smil.

Sportsfolk er vant til fysioterapeuter, massører og det etablerede behandlingssystem, så en healer i sundhedsektoren kræver naturligvis tilvænning.

– Alle er tilfredse med Michaiel. Ingen tvivl om det, siger Martin Madsen, der i øjeblikket modtager behandling for en forstuvet ankel.

– Vi var da skeptiske i begyndelsen, men efterhånden er ingen i tvivl om, at det hjælper, som Martin Madsen siger, mens Michaiel S. Jensens varme hænder omkranser Vejle-spillerens ankel.

– I dag samarbejder Michaiel S. Jensen med en del sportsklubber, men ikke det etablerede behandlingssystem. Det er stadig lidt tys-tys og underligt med healing.

– Jeg har det fint med at arbejde væk fra rampelys og omtale. Det vigtigste for mig er at hjælpe folk, og heldigvis er jeg lykkelig uvidende om, hvad det etablerede system mener om mig.

Spillende træner Claus L. Hansen, er manden bag healerens entré i klubben, og det hele begyndte med Claus L. Hansens private besøg hos Michaiel S. Jensens far.

– Han klarede mine rygproblemer, selv om jeg inden havde prøvet alt uden held, og siden klarede han andre problemer for mig. Fordi han var så booket op, henviste han mig til sin søn, Michaiel, og det gav de samme positive resultater for mig, siger Vejle Basket Klubs spillende træner Claus L. Hansen.

Han introducerede derfor Michaiel S. Jensen i klubben, og der var masser af skepsis i begyndelsen.

– Sportsklubber har normalvis en fysioterapeut tilknyttet, men vi gik direkte til noget, som jeg vidste virkede. Det er et tilbud uden tvang til spillerne, og Michaiel er god til at sige fra, hvis der er noget han ikke kan klare. Resultaterne med Michaiel har været fine, og jeg satser på, at vi også i den kommende sæson har ham med omkring holdet, siger Claus L. Hansen.